Nieuws c

Molen- en Monumentendagen 2019

NationaleMolendagen
           Nationale molendagen      2e weekend van mei:
  11 en 12 mei

OpenMonumentenDag

Open monumentendagen
  2e weekend van september:
  14 en 15 september
MolenstichtingLimburg             Limburgse molendag   1e zondag van oktober:

Molen de Sint Petrus in 2018

StPetrus

De bovenas van de Wind- & Motormaalderij Sint Petrus in Roggel heeft in 2018 260.637 omwentelingen gemaakt in 146 draaidagen. Op de molen wordt .tarwe, spelt en boekweit gemalen. Het molenbiotoop is vorig jaar flink verbeterd door het vellen van bomen in de omgeving.
Dit en veel meer is te lezen in het jaarverslag van 2018.

De Sint Elisabethsmolen weer draaivaardig

2018 12 herstel rad

De Sint Elisabethsmolen heeft in 2018 langdurig stilgestaan, vanwege de droogte, maar ook omdat er problemen waren met het waterrad. Om die op te lossen zijn in december 2018 alle houten schoepbladen vervangen door ijzeren. Een gigantische klus, maar niet zonder resultaat, de molen draait weer als een zonnetje. En helemaal uitgevoerd door vrijwilligers.

Jos Beurskens neemt afscheid bestuur Molenstichting Leudal

2018 12 afscheid LR

Tijdens de laatste bestuursvergadering van 2018 nam Jos Beurskens afscheid van het bestuur van de Molenstichting Leudal, Jos was lid vanaf de oprichting van de Molenstichting Leudal in 2012. Hij werd bestuurslid vanuit zijn betrokkenheid bij de Grathemermolen. Binnen het bestuur hield Jos zich vooral bezig met de contacten met het Molennetwerk Kempen-Broek.Als afscheidscadeau kreeg hij dan ook een boek over het Kempen-Broek. Nu de Grathemermolen weer nieuw leven in is geblazen, gaat Jos daar aan de slag als  vrijwilliger, waardoor zijn betrokkenheid bij de molens in Leudal blijft bestaan.
Wij wensen Jos succes met zijn werk op de Grathemermolen
.

Overeenkomst getekend

ondetekening ovk

Op 30 maart 2018 werd een vijfjarige overeenkomst getekend tussen de Molenstichting Leudal en de gemeente Leudal. Daarin is onder andere vastgelegd dat de Molenstichting verantwoordelijk is voor het beheer van de vijf windmolens die eigendom zijn van de gemeente Leudal.
Op de foto van links naar rechts: Eric Heetkamp en Twan Houtappels, resp. secretaris en voorzitter van de Molenstichting en Arno Walraven, wethouder van de gemeente Leudal.

Nieuwsbrief no 3, december 2018
Nieuwsbrief no 2, februari 2018