Nieuws c


     

 

 Molen- en Monumentendagen 2019
  

  
NationaleMolendagen 
           Nationale molendagen      2e weekend van mei:
  11 en 12 mei 

OpenMonumentenDag
     
  Open monumentendagen            
  2e weekend van september:     
  14 en 15 september
MolenstichtingLimburg             Limburgse molendag   1e zondag van oktober:
  6 oktober

 
   


 Molen de Sint Petrus in 2018
  

StPetrus  

 

De bovenas van de Wind- & Motormaalderij Sint Petrus in Roggel heeft in 2018 260.637 omwentelingen gemaakt in 146 draaidagen. Op de molen wordt .tarwe, spelt en boekweit gemalen. Het molenbiotoop is vorig jaar flink verbeterd door het vellen van bomen in de omgeving.
Dit en veel meer is te lezen in het jaarverslag van 2018.

 


 De Sint Elisabethsmolen weer draaivaardig
  

2018 12 herstel rad  

 

De Sint Elisabethsmolen heeft in 2018 langdurig stilgestaan, vanwege de droogte, maar ook omdat er problemen waren met het waterrad. Om die op te lossen zijn in december 2018 alle houten schoepbladen vervangen door ijzeren. Een gigantische klus, maar niet zonder resultaat, de molen draait weer als een zonnetje. En helemaal uitgevoerd door vrijwilligers.


 

 
 Jos Beurskens neemt afscheid bestuur Molenstichting Leudal
  

2018 12 afscheid LR  

Tijdens de laatste bestuursvergadering van 2018 nam Jos Beurskens afscheid van het bestuur van de Molenstichting Leudal, Jos was lid vanaf de oprichting van de Molenstichting Leudal in 2012. Hij werd bestuurslid vanuit zijn betrokkenheid bij de Grathemermolen. Binnen het bestuur hield Jos zich vooral bezig met de contacten met het Molennetwerk Kempen-Broek.Als afscheidscadeau kreeg hij dan ook een boek over het Kempen-Broek. Nu de Grathemermolen weer nieuw leven in is geblazen, gaat Jos daar aan de slag als  vrijwilliger, waardoor zijn betrokkenheid bij de molens in Leudal blijft bestaan.
Wij wensen Jos succes met zijn werk op de Grathemermolen
.      
Overeenkomst getekend
  

ondetekening ovk  

 

Op 30 maart 2018 werd een vijfjarige overeenkomst getekend tussen de Molenstichting Leudal en de gemeente Leudal. Daarin is onder andere vastgelegd dat de Molenstichting verantwoordelijk is voor het beheer van de vijf windmolens die eigendom zijn van de gemeente Leudal.
Op de foto van links naar rechts: Eric Heetkamp en Twan Houtappels, resp. secretaris en voorzitter van de Molenstichting en Arno Walraven, wethouder van de gemeente Leudal.

 

  

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief no 3, december 2018
Nieuwsbrief no 2, februari 2018
Nieuwsbrief no 1, april 2017

 

© 2018 Molenstichting Leudal - All Rights Reserved. Designed By JohRem